Tisztelt Partnerünk!

Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk cégünket:

A KÖVIMET Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft. a 2005. június 16-án alakult KÖVIMET Mérnöki Tervező és Szolgáltató Betéti Társaság néven. Az iroda jelenlegi struktúrájában 2013. július 17-től működik. Tulajdonosa az ügyvezetői hatáskört is ellátó Moldován Attila. Az iroda létszáma jelenleg 7 fő. A jól összeszokott csapat rugalmasan és dinamikusan képes megoldani mindig az adott feladatot, a kapacitást pedig külső kapcsolatokkal, stratégiai partnerekkel tudjuk a kívánt mértékre növelni. A kapcsolódó társ- és szaktervezői munkákra külső partner cégekkel alakítottunk ki hosszútávú együttműködést. Az együttműködésre garancia az együttműködő irodákkal való jó munka kapcsolat.

Cégünk tulajdonosa és egyben ügyvezetője Moldován Attila a Kossuth Lajos Tudományegyetem Műszaki Főiskolai Karán végzett építőmérnök, felelős tervező. Építőmérnöki végzettséggel további 2 fő rendelkezik, Budai Anita és Várai Viktor. Műszaki előkészítő munkakörben 4 fő van foglalkoztatva, Benkő Nikolett, Györki Mihály, Skorka Dániel és Valkovszki Balázs, aki egyben irodavezető is.

Az iroda 2016. májusában költözött jelenlegi székhelyére, saját tulajdonú ingatlanába, melyben rendelkezésre áll a szükséges technológiai háttér. A munkák és fájlok folyamatosan, automatikusan mentve vannak hálózati szerverre, ezzel is kizárva az esetleges adatvesztés lehetőségét. A legújabb jogtiszta szoftverek segítségével folyamatos vírusvédelemmel ellátott központi szerverünk biztosítja a hatékony munka biztonságos hátterét. Társaságunk kizárólag jogtiszta szoftvereket használ. Jelenleg 7 CAD munkahely áll rendelkezésünkre asztali számítógépen és 2 CAD munkahely pedig hordozható számítógépen, a legfrissebb AutoCAD programokkal.  Rendelkezünk továbbá 1 munkahely Civil 3D előfizetéssel, állandó licenccel C+I Csatorna- és Vízhálózat Tervező modulra és 2 db ALIHO kultúrmérnöki tervező programra, valamint előfizetésünk van a TERC V.I.P. Silver költségvetés készítő programrendszerre. Geodéziai felméréseknél használt saját tulajdonú műszereink (GeoPort AL-24 szintezőműszer, LEICA BUILDER R200M geodéziai mérőállomás, LEICA Geosystems GS08 és CS10 mérőrendszer) folyamatosan karban vannak tartva, kalibrálási bizonyítvánnyal rendelkeznek. A munkát nagy és kis formátumú nyomtatók, fénymásolók és egyéb irodai berendezések támogatják.

A tervezéshez szükséges e-UT Digitális Útügyi Előírástár előírásai nyomtatott változatban rendelkezésünkre állnak, melyeket folyamatosan figyelemmel követünk, hogy javítások, állásfoglalások, kiegészítések, visszavonások lettek e kiadva.

Társaságunk rendelkezik építmények (épületek, műtárgyak) építészeti műszaki tervezésére, építménynek nem minősülő gépek, berendezések, létesítmények tervezésére, valamint sajátos építmények felelős műszaki vezetésére és építésvezetésére felelősségbiztosítással, mely évenkénti kárfizetésre 50.000.000.-Ft, káronként pedig 10.000.000.-Ft kárfizetési limitet tartalmaz.

Cégünk szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban, melyben kizárólag azok az adózók szerepelhetnek, akik az alábbi feltételeknek megfelelnek:

(https://nav.gov.hu/nav/adatbazisok/koztartozasmentes/egyszeru_lekerdezes)

 • nincs az állami adó- és vámhatóságnál és vámhatóságnál nyilvántartott nettó adótartozása, valamint köztartozása;
 • nincs behajthatatlanság címén nyilvántartott, és el nem évült tartozása;
 • nyilatkozata alapján az esedékes bevallási és befizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz-vagy tett;
 • nem áll csődeljárás, végelszámolás, kényszertörlési, illetve felszámolási eljárás alatt;
 • csoportos adóalanyiság esetén a csoportos adóalanynak nincs általános forgalmi adó, vagy társasági adó tartozása;
 • adó megfizetésére kötelezettként nincs tartozása

A közlekedési- és vízi létesítmények megvalósításához elengedhetetlen műszaki-, gazdasági- és jogi ismereteket jogosultságok és referenciák igazolják, melyeket magas szakmai színvonalon és alacsony árszinten tudjuk biztosítani. Cégünk munkavégzésére jellemző a megbízhatóság, precizitás. Fő tevékenységünk közé közlekedésépítési engedélyezési és kiviteli tervek, valamint vízjogi létesítési engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése tartozik. Vállaljuk továbbá közlekedési építmények építési munkáinak, valamint vízgazdálkodási építmények építésének műszaki ellenőrzését és felelős műszaki vezetését. Mindemelett közlekedési építmények szakértésével is foglalkozunk.

Fő tevékenységi körünkben, a tervezés területén az alábbi tevékenységeket vállaljuk:

 • járdaburkolat, kerékpárforgalmi létesítmények és útburkolat tervezése, valamint ezek vasúti átjáróinak tervezése
 • személygépkocsi várakozóhelyek tervezése
 • kijelölt gyalogos átkelőhelyek tervezése
 • forgalomkorlátozási tervek készítése
 • kerékpárforgalmi hálózati tervek (KHT) készítése
 • meglévő forgalmi rend felülvizsgálat készítése
 • híd- és műtárgytervek készítése
 • közművek tervezése (vízellátás, szennyvíz-elvezetés, csapadékvíz-elvezetés, oltóvíz ellátás, víztározók, halastavak)
 • üzemek, gyárak, ipari parkok, ipari területek infrastruktúrájának generál tervezése

Főbb referencia munkáink: (https://www.kovimet.hu/)

 • Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésében álló Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ (Szeged, Maty-ér) útépítési, mélyépítési és víziközmű rekonstrukciójához kapcsolódó tervezések 2012 óta folyamatosan
 • HENKEL Magyarország Kft. telephely fejlesztéseihez kapcsolódó infrastruktúra tervezések 2013 óta folyamatosan
 • MONDI Békéscsaba Kft. telephely fejlesztéseihez kapcsolódó infrastruktúra tervezések 2015 óta folyamatosan
 • HUNGERIT Zrt. telephely fejlesztéseihez kapcsolódó infrastruktúra tervezések 2017 óta folyamatosan
 • Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. területén lévő infrastruktúra tervezések 2017 óta folyamatosan

Várjuk minden meglévő és leendő Partnerünk megkeresését.

Tisztelettel:
Moldován Attila
ügyvezető

Békéscsaba, 2021. december 19.